Jagten på Harry Winston af Lauren Weisberger

Oprettet: 05.10.2009 - 11:16

Bog: "Jagten på Harry Winston" af Lauren Weisberger

Bogens forside

Tre New York-kvinder omkring de 30, med ondt i kærlighedslivet på hver sin måde, indgår en pagt der på ét år skal ændre deres livssituation radikalt

Forfatter: 
Lauren Weisberger
Oversætter: 
Sara Koch
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Sommer & Sørensen
Sidetal: 
284
Lån bogen - Køb bogen

Tre dejlige damer, spandevis af lækre mænd og kærlighedens genvordigheder i New York.

Chick lit er kommet for at blive. Og med alle de gode af slagsen vi får kastet i nakken, så er det jo bare en fornøjelse. Man kan ikke just påstå at det er stor litteratur, men mindre kan også gøre det, især når man har brug for en lille pause i hverdagens jag. Og ”Jagten på Harry Winston” er perfekt til en søndag i sofaen. Det er rendyrket underholdning, vittigt beskrevet i et rablende tempo. Titlen hentyder ikke direkte til en eftertragtet mand ved navn Harry Winston, nærmere symbolet på denne (ægte)mand, nemlig en helt særlig diamant.

Og forsiden rammer titel og indhold perfekt med en æblegrøn stilethæl der spidder en pænt stor diamantring. Man følger tre vidt forskellige veninder i deres søgen efter - surprise - kærligheden og meningen med livet. Efter at den pæne og seriemonogame Emmy er blevet forladt af kæresten gennem længere tid indgår hun en pagt med sine to veninder. Hun skal simpelthen have uforpligtende sex i lange baner, og helst med fyre fra alle verdens kontinenter. Den brasilianske skønhed Adriana skal derimod helt droppe uforpligtende sex og finde sig en rig ægtemand (og en kæmpestor forlovelsesring). Den neurotiske arbejdsnarkoman Leigh har tilsyneladende det hele - dvs. den perfekte kæreste der bl.a. frier på den helt perfekte måde. Men det kan være svært, når man ikke er forelsket og samtidig ramler ind i en særdeles arrogant og vanvittigt charmerende forfatter.

Som man kan regne ud, arter tingene sig ikke helt som pigerne vil. Men forandringer får de rigeligt af, det kan jeg godt love.

Vi er, som sagt, i den lettere genre af litteraturen, men jeg synes Lauren Weisberger er rigtig god til at skrive, så man lever med i historien. Personerne opbygges til at få dybde og karakter og er ikke bare nogle karikerede New Yorker piger. Selve handlingen er dog ret banal og kunne beskrive op til flere bøger jeg har læst. Men det er jo det vi elsker ved chick lit, at man kan slå tænkeren fra og svælge i kvindeproblemer, cocktails og lækre mænd. Så bare dyk i, overfladen når du tidsnok.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.