Hjerterum af Maeve Binchy

Oprettet: 31.07.2009 - 11:16

Bog: "Hjerterum" af Maeve Binchy

Bogens forside

Om glæder og sorger, konflikter og kærlighed i en irsk familie og dens omgangskreds - Romanens omdrejningspunkt er Clara Casey, som er hjertespecialist med nyt chefjob på hjerteafdelingen på e

Forfatter: 
Maeve Binchy
Oversætter: 
Marianne Linneberg Rasmussen
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Cicero
Sidetal: 
379
Lån bogen - Køb bogen

Dejlig roman hvor en hjerteklinik skaber rammen for en række skæbnefortællinger for personer, som af forskellige grunde kommer på klinikken.

Clare Casey skal stå for opbygningen af en ny hjerteklinik tilknyttet St. Brigid’s Hospital i Dublin. Egentlig føler hun, at det er et tilbageslag for hendes karriere, men hun har besluttet at gøre sit bedste, og stille og roligt får hun bygget en klinik op med ansatte og tilfredse klienter. Og det er Clare og disse personer, som vi følger i bogens kapitler.

Vi hører om Aidan Dunne, som får et hjerteanfald og besøger klinikken sammen med sin kone Nora for at lære at leve med sin lidelse. Om den polske pige Ania som ender i England efter et ulykkeligt kærlighedsforhold og bliver ansat på klinikken som alt-mulig-person. Her forelsker hun sig i Carl med de rige forældre og den snobbede mor. Der er historien om den katolske præst Brian Flynn, der bliver forfulgt af en ung kvinde, som bilder alle ind, at de er forlovede, hvilket kan få meget uheldige konsekvenser for ham. Og så er der også sekretæren Hilary, hvis mor er dement, sygeplejersken Fiona som forelsker sig i klinikkens unge læge og mange flere mennesker, hvis liv fletter sig ind og ud af hinanden.

Maeve Binchy skriver en hjertevarm og menneskekærlig historie om alle disse menneskers liv. Flere af personerne har trofaste læsere af Binchy stiftet bekendtskab med før, f.eks. Aidan Dunne fra 'Den italienske klasse' og sygeplejersken Fiona fra 'Nattens regn og stjerner', ligesom restauranten Quentins naturligvis også er med.

'Hjerterum' er en rigtig feel-good roman. Der er masser af problemer undervejs, men vi behøver ikke at være rigtig nervøse, for til slut bindes alle bånd sammen i en hovedsagelig lykkelig slutning. Nogen kan ikke lide den slags romaner, andre sluger dem. Personligt er jeg utrolig glad for lige netop Binchy, som jeg har læst stort set alt af gennem tiden. Jeg holder af hendes hyggelige univers og nyder at slippe hverdagens ræs for en stund, når jeg lader mig underholde af hendes dejlige romaner. Og 'Hjerterum' følger heldigvis Binchys gode tradition.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.