Hemmelighederne på Nanreath Hall af Alix Rickloff

Oprettet: 07.09.2017 - 10:24

Bog: "Hemmelighederne på Nanreath Hall " af Alix Rickloff

Bogens forside

Da sygeplejersken Anna Trenowyth vender tilbage til England midt under 2.

Forfatter: 
Alix Rickloff
Oversætter: 
Dorthe Klyvø
Udgivet: 
2017
Forlag: 
HarperCollins Nordic
Sidetal: 
382
Lån bogen - Køb bogen

Underholdende romantisk historie om kærlighed, identitet og hemmeligheder, der bindes sammen om begivenheder under verdenskrigene. 

I 1940 får Anna Trenowyth tilbudt at arbejde på militærhospitalet Nanreath Hall, og efter lidt betænkningstid siger hun ja. Annas mor døde, da Anna var seks år, og det eneste hun ved om moderen er, at hun voksede op i en adelsfamilie på Nanreath Hall.  Anna griber chancen for at lære mere om sin familie og få besked om, hvorfor der er så mange hemmeligheder om hendes mor. Og også sandheden om, hvem hendes far var.

Romanen skifter mellem to tidsepoker, Lady Katherine vokser op på Nanreath Hall, og hendes liv er egentlig lagt på skinner med et ægteskab med en passende mand og børn, som fører slægten videre. Men Katherine drømmer om at blive kunstner, og i 1913 møder hun en kunstner og hans assistent, Simon Halliday. Katherine og Simon bliver forelskede i hinanden, og selv om det får store konsekvenser for hende, forlader hun forældrene og slår sig ned i London sammen med Simon. 

Anna Trenowyth vokser op hos kærlige plejeforældre efter sin mors død. Hun har forsøgt at få oplysninger om sin mor og far, men det har været umuligt, og netop som hun er på vej hjem til plejeforældrene, bliver de dræbt i et luftangreb i London. Anna arbejder som Røde Kors sygeplejerske under 2. Verdenskrig, og efter nogle meget traumatiske oplevelser i Frankrig får hun tilbudt et job som sygeplejerske på Nanreath Hall.  Måske kan hun nu få sandheden at vide om sine forældre?  Hun må gøre op med sig selv, om hun er parat til at høre den. Det gør det heller ikke nemmere, at familien på Nanreath mistænker Anna for bare at dukke op for at gøre krav på en arv. Så det er synd at sige, at hun bliver mødt med åbne arme.

Historien fungerer rigtig godt med de to forskellige tidsepoker. Alix Rickloff formår at gøre begge tidsbilleder meget autentiske, dialogerne fungerer, og hun får fortalt fint om forskellene på at vokse op i starten af århundredet, hvor adelen stadig havde sine privilegier, og tiden under 2. Verdenskrig, hvor de tidligere normer og dyder forandres, og hvor død og ødelæggelse bliver noget, der sker dagligt.

Bogens sidste tre sider indeholder en lang række meget brugbare diskussionsspørgsmål til læsegrupper.

Alix Rickloff bor i USA, og hun udgiver også bøger under navnet Alexa Egon. ’Hemmelighederne på Nanreath Hall’ er hendes debut på dansk. Hun skriver for øjeblikket på en efterfølger, og den ser jeg frem til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.