Glitch af Peter Dreyer

Oprettet: 18.04.2011 - 11:05

Bog: "Glitch" af Peter Dreyer

Bogens forside

Spændingsroman - Klimaforskeren Thomas hvirvles ind i en uforklarlig og hemmeligholdt verden, da hans kæreste forsvinder sporløst - Computerfejl og en isdækket sø i Antarktis er en del af

Forfatter: 
Peter Dreyer
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Hovedland
Sidetal: 
397
Lån bogen - Køb bogen

Dansk science fiction med thrillerelementer, som på flotteste vis blander fakta og fiction. Plottet er smart og tankevækkende – tænk nu hvis….
 
Optakten til bogen er to epokegørende opdagelser i 1968:

I USA opdages en stor lysende trekant svævende bag månens bagside, og præsidenten beordrer Nasa og andre videnskabsfolk til at holde den mystiske genstand hemmelig.

I Moskva regner forskeren Abyzov sig frem til, at der må være en kæmpestor sø skjult under Antarktis’s tykke islag. Inden han kan nå at offentliggøre sin opdagelse, bliver han forflyttet til Murmansk, og hans dokumenter bliver arkiveret.

I dagens København møder vi Thomas. Han, som ellers er uddannet arkæolog, har efter nogle dramatiske oplevelser i Sydamerika opgivet sin karriere, og arbejder nu på Meteorologisk Institut med computermodeller og klima. I en årrække har hans tilværelse været præget af ligegyldighed og arbejdets trivialitet, men mødet med den ægyptiske pige Nevine ændrer hans liv.

Thomas kommer ud for en besynderlig oplevelse, hvor han pludselig i sin lejlighed står ansigt til ansigt med et for længst uddødt løvelignende rovdyr, som dog igen forsvinder. Psykologen, han efterfølgende opsøger, afviser, at han fejler noget.

En professor på Geologisk Institut forklarer, at Thomas har været udsat for et såkaldt "glitch", en fejl i et computerprogram.

Men hvad er det for et computerprogram, og hvilken sammenhæng er der mellem Nevines pludselige forsvinden, computersystemer og underlige fænomener i den virkelige verden.

Det hele viser sig at hænge sammen, og i jagten på Nevine føres Thomas til Antarktis, hvor et eksperiment finder sted, et eksperiment som både han og Nevine er en del af.

Der er her tale om en særdeles kompetent spændingsroman, og man er godt underholdt fra start til slut. Forfatteren har, selvom handlingen undervejs virker lidt rodet, virkelig styr på sit plot, og spændingen holder hele vejen.

Man skal dog holde tungen lige i munden, og de videnskabelige forklaringer glider ikke lige nemt ned alle sammen. Sproget er på steder meget akademisk og forklarende, og det tillige med blandingen af mange elementer og sidespring, vanskeliggør læsningen.

Men holder man ud, får man en flot og spændende historie, og man ikke kan lade være med at tro på sandsynligheden, og det gør jo kun historien endnu bedre, ikke?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.