Fyren fra nabograven af Katarina Mazetti

Oprettet: 13.10.2003 - 08:00

Bog: "Fyren fra nabograven" af Katarina Mazetti

Bogens forside

Desireé og Benny mødes på kirkegården: hun er enke, og han er enlig, De ser "buen af lys", men det slår underholdende og dramatiske gnister, da deres to forskellige liv skal forenes

Forfatter: 
Katarina Mazetti
Udgivet: 
2003
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
223
Lån bogen - Køb bogen

Desirée er bibliotekar og lige blevet enke. Hendes mand Örjan blev kørt ned, og nu går hun hver dag hen på kirkegården og sidder ved hans grav. Egentlig sørger hun ikke over Örjan, for hun elskede ham ikke. Han var bare nem at være gift med, fordi de var så ens, og fordi han gav hende en fastlagt fremtid med en mand, mulighed for børn og andre fælles glæder. Så nu sidder hun hver dag på kirkegården og er træt af at være alene.

Benny er landmand og har aldrig været gift. Hans mor er død af kræft, og nu er gården ved at gå lidt i opløsning. Selvom han arbejder hele tiden, er det aldrig nok, og huset er efterhånden noget forsømt.

Trods gensidig irritation over hinanden kommer Benny og Desirée en dag i snak, og pludselig er lynet slået ned, de er forelskede. Men kan to så forskellige mennesker få en hverdag til at fungere?

Katarina Mazetti har skrevet en morsom og underholdende roman om den store grænseløse kærlighed, der slår uventet ned i to vidt forskellige personer.

Benny og Desirée skildres med charme og forståelse for hver deres særheder. For man forstår jo godt, at Benny er nødt til at have en kone, der går hjemme og passer huset og laver maden. Man forstår også godt, at Desirée er nødt til at have sit job og gå i teatret og læse bøger. Men de to ting kan ikke hænge sammen i det lange løb, når forelskelsen først er ovre. Eller kan de?

Jeg morede mig over Desirée, som er indbegrebet af en bibliotekar, bleg, farveløs og uden nogen lidenskaber i sin krop. I hvert fald indtil hun møder Benny. Benny beskrives ligeledes som den typiske landmand, ingen sans for kunst og kultur og med en smagløs indretning og en evig lugt af komøg. Mazetti sætter fingeren på alle ens fordomme om de to typer beskæftigelse, og selvom man hverken er landmand eller bibliotekar, tror jeg godt, at man kan se det morsomme i hendes portrætter af de to.

"Fyren fra nabograven" er filmatiseret og spillede i de danske biografer i foråret. Hvis man ikke fik set den dengang, har man nu chancen for at læse bogen, og den kan bestemt anbefales, hvis man trænger til et par timers afslappende underholdning.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.