Fortabte piger af George D. Shuman

Oprettet: 13.09.2010 - 10:28

Bog: "Fortabte piger" af George D. Shuman

Bogens forside

Den gennemkorrupte leder af Haïtis hemmelige politi er involveret i at skaffe kvinder til bordelindustrien i Sydamerika - Den clairvoyante efterforskningsassistent, Sherry Moore, 

Forfatter: 
George D. Shuman
Oversætter: 
Per Vadmand
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Jentas
Sidetal: 
240
Lån bogen - Køb bogen

Velskrevet krimi om synske Sherry Moore, som denne gang involveres i en sag om kvindehandel.

Da en bjergbestigning ender i tragedie, bliver Sherry Moore tilkaldt. Sherry er blind, men når hun rører et lig, kan hun se den afdødes sidste minder. Den evne har politiet ofte udnyttet, når der har været tale om forbrydelser, og nu bliver Sherry tilkaldt, fordi man håber på, at der stadig kan være overlevende. Det er der, men Sherrys syn viser også noget helt andet, nemlig en borg i en jungle hvor en række unge kvinder tilsyneladende holdes fanget.

George D. Shuman har indtil videre skrevet tre bøger om den synske Sherry Moore, og historierne bliver bare bedre og bedre. I ’Fortabte piger’ tager han fat på emnet kvindehandel, og det er en grum verden, han ruller op for læseren:

”Der var intet sofistikeret ved handel med mennesker. Faktisk var der noget primitivt og groft ved det hele, noget, der fik Aleksandra til at tænke på kvæg. Kvæg endte ikke som søndagssteg i hænderne på sterile mænd i stivnede, hvide kitler. Kvæg stod i deres eget lort og ventede på at blive gjort bevidstløse med en stålstang skudt ind i deres hjerne, så de kunne blive hængt op i benene og forbløde til døde. Det handlede en hel del mere om indvolde og mænd i gummitøj end om grønne enge og sterile delikatessediske. Høsten af mennesker var meget mere som det.”

’Fortabte piger’ er en virkelig grum historie, og Shuman lægger ikke fingrene imellem, når han beskriver kvindernes opdragelse til sexslaver.

Flere danske forfattere har også beskæftiget sig med emnet, bl.a. Sara Blædel i ’Aldrig mere fri’, og hver gang jeg læser om trafficking, undrer jeg mig over de mænd, som forestiller sig, at unge udenlandske piger frivilligt vælger at leve deres liv som prostituerede i Danmark. Efter min mening er der ingen undskyldning for at udnytte dem, og det er disse ganske almindelige mænd, som er med til at opretholde denne grusomme handel.

Mod slutningen synes jeg nok, Shuman kommer lidt let om ved det, men generelt er her tale om en velskrevet krimi om et emne, som man ikke har lyst til at se, men som det er nødvendigt at skride ind imod.

 

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.