Forbrydelsens elementer. Kriminallitteraturens historie fra Poe til Ellroy af Karsten Wind Meyhoff

Oprettet: 08.06.2009 - 13:24

Bog: "Forbrydelsens elementer. Kriminallitteraturens historie fra Poe til Ellroy" af Karsten Wind Meyhoff

Bogens forside

En indføring i kriminallitteraturens historie, med gennemgang af krimiens genrer og perioder, samt de væsentligste forfatterskaber

Forfatter: 
Karsten Wind Meyhoff
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Informations Forlag
Sidetal: 
455
Lån bogen - Køb bogen

Herlig opdatering af kriminallitteraturens liv og levned.

Krimien har medvind i disse år. Flere af de seneste bogsæsoners store sællerter har været kriminalromaner og af disse har flere endda været nordiske. I det lys er Karsten Wind Meyhoffs opdatering af og fortælling om krimiens historie både nyttig og på sin plads.

Meyerhoff præsenterer i otte større kapitler os for kriminalromanen og dens flere undergenrer fra fødslen med Edgar Allan Poe og til dens nuværende status i det 21. århundrede.

Vi får bl.a. et særskilt afsnit om den skandinaviske krimi og herunder den popularitet de nordiske kriminalforfattere og ikke mindst de kvindelige ditto har opnået det seneste årti.
Det står vel altid til diskussion om valget af forfattere i de enkelte genrer er fyldestgørende, omvendt giver det bogen et frisk pust at Meyerhoff bringer sine bud på genrernes betydeligste forfattere.

Bogen er fyldt med gode ja faktisk  ganske fyldige handlingsreferater af diverse kriminalromaner, hvilket efterlader et godt indblik i flere forfatterskaber. Nye såvel som gamle bogforsider giver desuden flashbacks om forgangne shoppeture i antikvariater og ikke mindst Meyerhoffs egne top-ti-lister over de bedste bøger i omtalte genrer giver stof til eftertanke. Hov, hvorfor er den krimi ikke med på listen eller hvad laver forlængst afdøde forfatter på hin liste. Subjektive lister minder om hvor forskellige vi er i vores litteraturlæsning; og godt for det.

Frem for alt er 'Forbrydelsens elementer' er cadeau til genren og tilmed en ganske underholdende en af slagsen. En tempofyldt og spændende fortælling om hvem der skrev hvad, der giver et godt og solidt overblik i kriminallitteraturens genrer og forfatterskaber.

Bogen kan bruges som et regulært opslagsværk, dog giver det manglende index et lille minus på kontoen, eller du kan lystlæse og pluklæse i bogen alt efter behov og humør.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.