Faldet af Anna Todd

Oprettet: 06.01.2016 - 09:37

Bog: "Faldet" af Anna Todd

Bogens forside

Præcis da Tessa har besluttet at forfølge sin drøm og flytte til Seattle, ændres alting.

Forfatter: 
Anna Todd
Oversætter: 
Nana Baaner Klitgaard og Nete Harsberg
Udgivet: 
2015
Forlag: 
People'sPress
Sidetal: 
766
Lån bogen - Køb bogen

Tessa og Hardin kæmper videre for den umulige kærlighed i tredje bind af After-serien. Er du vild med Fifty Shades of Grey-genren, vil du føle dig hjemme.

Tessa og Hardins kærlighed når nye højder, men forholdet er langt fra stabilt. Netop som de er flyttet sammen og tilsyneladende kommet overens i deres stormfyldte og erotiske forhold, opstår der nye vanskeligheder, da Tessas alkoholiserede far dukker op efter ti års forsvinden. Men problemerne stopper ikke her. Tessas beslutning om at forfølge sin drøm og flytte til Seattle hænger i en tynd tråd, da Hardin nægter at flytte med. Med sin sædvanlige mørke side og manipulerende adfærd prøver Hardin at styre Tessa i sin retning for at få hende til at opgive flytningen og i stedet rejse med ham tilbage til England. Endnu engang må de forsøge at redde trådene ud, men vil Tessa være i stand til at tilgive Hardin endnu engang?

’After’-serien er uden tvivl inspireret af ’Fifty shades of Grey’, men adskiller sig med en mere uskyldig handling som udspringer i et lidt yngre og mere collegepræget miljø. Anna Todds romaner kunne godt falde ind under genren New Adult. Og hvad handler serien så om? Tja, pæn pige møder bad boy og intet går godt, men alt er alligevel så rigtigt i mellem dem – i hvert fald når det kommer til den magnetiske tiltrækningskraft og de erotiske udfoldelser. Hovedpersonerne er på én og samme tid overfladiske og komplekse karakterer med en til tider lidt for stereotyp adfærd. Uskyldige og pligtopfyldende Tessa kan være noget så irriterende med sine evige tilgivelser og rummelighed, mens dystre Hardin er selvcentreret, hidsig og dominant overfor Tessa og omgivelser. Alligevel er jeg fuldstændig hooked, når jeg læser denne serie, og trods de mange sider føles den hurtigt læst.

Måske er det ikke dybsindig litteratur, men hold nu op hvor er det god underholdning! Det er særdeles spændende og nervepirrende at følge med i Tessas og Hardins hede forhold fyldt med op- og nedture, forældrekonflikter og jalousi mellem venner og ekskærester. Og som i de tidligere bind i serien afslutter Anna Todd ’Faldet’ med en ulidelig cliffhanger, der gør det svært at vente på fjerde og afsluttende bind i serien. 

After-serien er fanfiction oprindeligt udgivet i forfatter- og læseruniverset Wattpad, som også findes som app. Er man interesseret i at følge forfatteren, finder man Anna Todd under navnet Imaginator1D. Hun er et godt eksempel på en forfatter, som har publiceret til internettet med stor succes, hvorefter et forlag har udgivet romanerne i trykt form. 

Originally published by Pia Bechmann, Litteratursiden.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.