Et godt menneske af Dean R. Koontz

Oprettet: 09.02.2009 - 14:40

Bog: "Et godt menneske" af Dean R. Koontz

Murersvenden Timothy Carrier bliver forvekslet med en lejemorder og snart er han på vild flugt sammen med den kvinde, der er den rigtige lejemorders mål

Forfatter: 
Dean R. Koontz
Oversætter: 
Kim Langer
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Cicero/Chr. Erichsen
Sidetal: 
240
Lån bogen - Køb bogen

Skrivefabrikken Koontz leverer endnu et pletskud indenfor genren, og han fortsætter linjen med en ualmindelig modbydelig skurk.

Mureren Tim Carrier holder af at få sig en fyraftensbajer på det lokale værtshus. En aften falder han i snak med en tydeligt nervøs fremmed, og inden Tim får tid til at tænke, er han blevet udstyret med en kuvert med penge og et billede og adressen på en kvinde, han skal myrde. Inden Tim når at overveje situationen yderligere, sætter endnu en fremmed sig overfor ham. Denne gang er det den rigtige lejemorder, som tror, at Tim er hans arbejdsgiver. Tim lader ham blive i troen, men giver ham nu pengene for ikke at udføre jobbet.

Tim er romanens gode menneske, og opfyldt af bange anelser opsøger han det påtænkte offer, en kvinde ved navn Linda Paquette, og fortæller hende hele historien. Linda har ingen anelse om, hvorfor hun skal myrdes, men da det snart viser sig, at lejemorderen ikke har i sinde at opgive sit forehavende, må Tim og Linda flygte. Morderen er konstant i hælene på dem, og da han tilsyneladende også råder over alle tænkelige ressourcer og hjælpemidler, synes det kun at være spørgsmålet om tid, før de to bliver fanget.

Tim viser sig dog, at have en del overraskelser i ærmet ...

Koontz kan sit håndværk, ingen tvivl om det. Bogen er elementært spændende lige fra første fløjt, og man må bare lige have en bid mere. Plottet er særdeles godt skruet sammen, og faktisk skal man næsten frem til slutningen, før man overhovedet får færten af, hvad det hele går ud. Tim er selvfølgelig mere end blot end almindelig murersvend, men det ødelægger bestemt ikke handlingen. Hovedpersonerne er beskrevet meget overbevisende og fremstår levende for læseren, og det skrivetekniske kneb med at lade handlingen skifte mellem morderen og hans ofre, er kun med til at forstærke spændingen. I tilgift får man tilmed en særdeles rap og vittig dialog, og som sædvanlig hos Koontz en række politiske indspark og kommentarer til samfundet.
 
Koontz er af og til blevet kritiseret for at levere nogle halvfærdige og sjuskede romaner, men denne er bestemt ikke én af dem. Den er ganske enkelt fremragende.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.