Englen - Angelologi af Danielle Trussoni

Oprettet: 28.06.2010 - 11:01

Bog: "Englen - angelologi" af Danielle Trussoni

Bogens forside

Den unge amerikansk nonne Evangeline passer klosterets bibliotek, hvor hun tilfældigt falder over en korrespondance om angelologi - læren om engle - Nogle englearter er det onde selv og har forårsa

Forfatter: 
Danielle Trussoni
Oversætter: 
Poul Bratbjerg Hansen
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
618
Lån bogen - Køb bogen

Medrivende og fantastisk spændende fortælling om en ældgammel konflikt mellem et hemmeligt selskab og efterkommere af engle og mennesker. Det må blive et af årets højdepunkter.

Siden hun var 12 år, har Evangeline levet i klosteret Sankt Rose. Som 23-årig er hun nu fuldstændig integreret i det stille klosterliv, hvor hendes vigtigste job består i at passe biblioteket og den post, som klosteret modtager.

En skriftlig anmodning fra kunsthistorikeren Verlaine om at få adgang til klosterets arkiv kommer til at vende fuldstændig om og ned på hendes tilværelse.

Verlaine, som har forsket i den berømte filantrop Abigail Rockefellers liv, er kommet på sporet af en korrespondance mellem en afdød nonne og den berømte rige dame, og han håber at finde nogle af brevene i klosteret.

Evangeline finder ikke alene et af brevene, men støder også på et navn, som viser sig at være en af klosterets gamle nonner. Gennem hende hører Evangeline ikke alene om en gådefuld ekspedition tilbage i 1943, men også om et hemmeligt selskab af angelologer (som studerer engle) og tilstedeværelsen af de såkaldte nephilimer (efterkommere af faldne sorte engle og mennesker). Nephilimerne ønsker i virkeligheden at herske over og undergrave alt det gode i menneskeheden, og angelologerne kæmper en forbitret kamp for at undgå dette.

Evangeline, som i virkeligheden er datter af to ansete angelologer, som begge blev myrdet i denne evige kamp mellem det gode og det onde, blandes nu aktivt ind i denne kamp.

Som nævnt er det en ganske betagende og anderledes historie, men som læser skal man selvfølgelig spille med på bogens koncept. Accepterer man først det fantastiske univers, får man dog ikke alene en neglebidende historie, som nok bedst kan beskrives som en blanding af ’Da Vinci Mysteriet’ og ”Rosens navn”, men også både romantik, mystik, skattejagt, nazister og meget mere. Trussoni har godt styr på både sin historie og sine personer, og ved at lade historier så at sige oprulles indeni selve historien bevares intensiteten og det autentiske. Bogen er tillige meget velskrevet og virker særdeles godt dokumenteret.

Bogen lægger helt klart op til en fortsættelse og er da også planlagt at skulle blive en trilogi.
Sidste år var vampyrerne i højsædet, og – ganske befriende egentlig - synes det nu at skulle blive engle.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.