Dødens vingård af Martin Walker

Oprettet: 07.03.2011 - 12:12

Bog: "Dødens vingård" af Martin Walker

Bogens forside

Krimi - Bruno Courrèges røgter sit job som politimester i en charmerende landsby i den franske Perigord region med en afslappet holdning til små lovovertrædelser, men en påsat brand og to mist

Forfatter: 
Martin Walker
Oversætter: 
Ole Steen Hansen
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Modtryk
Sidetal: 
309
Lån bogen - Køb bogen

Stemningsfuld krimi med en duft af trøfler, foie-gras, valnødder og rødvin fra det sydvestfranske Périgord, hvor politimester Bruno Courrèges bliver tilkaldt til en påsat brand

Den lille fredelige by St. Denis rystes af en påsat brand, en større demonstration og hærværk mod en lokal forskningsstation, hvor der eksperimenteres med genmodificerede afgrøder. Mistanken rettes i første omgang på beboerne i et økologisk hippiekollektiv. Samtidig viser en stor amerikansk vinproducent interesse for at opkøbe jord i området til sin virksomhed, hvilket splitter byen imellem dem, der ønsker flere arbejdspladser til byen - og dem, der frygter, at det idylliske St. Denis forvandles til ukendelighed. Størstedelen af byens indbyggere er meget skeptiske overfor amerikanerens planer, og nogle vil gå meget langt for at stoppe dem. Da der sker et par mystiske dødsfald bliver spørgsmålet: Vil nogen gå så langt som til at begå mord?

Politimester Bruno Courrèges fra St. Denis blev introduceret i ’Politimesteren i St. Denis’, men ’Dødens vingård’ kan fint læses enkeltstående.

Det er en stemningsfuld, dvælende og langsom krimi, skrevet i et ”sydfransk” tempo, hvor der altid er tid til at stoppe op for at smage på den nyeste aftapning og få sig en snak med sin nabo eller den handlende på torvet. Martin Walker, der er amerikansk journalist med speciale i international politik, bor til daglig med sin familie i Washington D.C. og opholder sig i sine ferier i Périgord. Hans store kærlighed til Périgord og hans lokalkendskab gør, at han kan krydre handlingen med sjove facts, så som at Périgord regionen er et yndet område til opkøb af fast ejendom for velhavende englændere. Han beskriver den franske provinsnostalgi og vinproducenternes evige jagt på at opnå appellation-contrôlée status og lægger samtidig en ironisk distance til sine egne amerikanske landsmænd og deres forkærlighed for stordrift. 

Dette giver bogen en stor grad af troværdighed, og ’Dødens vingård’ er lige så meget en skildring af livet i den franske provins som en krimi. Undervejs kom jeg således flere gange til at tænke på Marcel Pagnols bøger om Provence. Man behøver ikke være frankofil eller interessere sig for rødvin for at få fornøjelse af at læse ’Dødens vingård’ - men det hjælper. Jeg nød hver side af denne dvælende krimi, hvor det kriminelle og blodige er helt underspillet.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.