Døde prinsesser drømmer ikke af Jens Høvsgaard

Oprettet: 08.06.2009 - 13:35

Bog: "Døde prinsesser drømmer ikke" af Jens Høvsgaard

Bogens forside

Krimi Den desillusionerede journalist John Hilling fra Ekstra Bladet bliver involveret i en kompliceret og ikke ganske ufarlig sag om prostitution og trafficking på Vesterbro

Forfatter: 
Jens Høvsgaard
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Rosinante
Sidetal: 
381
Lån bogen - Køb bogen

Forfatteren, som er tv-journalist, debuterer med en barsk, virkelighedstro krimi, der foregår i det betændte københavnske miljø omkring sex og prostitution.

John Hilling er journalist på Ekstrabladet, eller man skulle måske hellere sige, var. Efter en strålende karriere på avisen mødte han Carla, blev stormende forelsket, giftede sig og flyttede til Italien. Carla forsvandt under mystiske omstændigheder i Mellemøsten, og Johns verden styrtede i grus. Dybt desillusioneret og med et for stort alkoholmisbrug er han nu tilbage i Danmark, men han har svært ved at genoptage sit arbejde.

Da John prøver at redde en prostitueret fra en voldelig alfons, bliver han slået ned og får hjælp af den tilsyneladende hjemløse Tom. Tom er nu ikke en helt almindelig hjemløs men har en lang fortid som udstationeret soldat bag sig, og det viser sig nu, at han i lang tid har undersøgt det betændte prostitutionsmiljø omkring Vesterbro.

Tom viser John en række veldokumenterede situationer og eksempler, som bl.a. skulle føre frem til en tidligere tolk for de danske styrker i Irak - men også hans tidligere sergent.
John ser muligheden for en god historie og begynder at undersøge miljøet nærmere. Det fører ham ind i en underverden kontrolleret af rockere, udenlandske gangstere, korrupte politifolk, tidligere udstationerede soldater og tilsyneladende pæne forretningsfolk, og alle er dybt involverede i en indbringende forretning omkring prostitution, sex og slaveri.

Det er i for sig en ganske udmærket roman, som Jens Høvsgaard debuterer med, og en sammenligning med Dan Turells krimiserie med den navnløse journalist er nærliggende.
De højder når denne roman dog ikke helt op på, og selvom historien er både vedkommende og spændende fænger den ikke rigtigt. Beskrivelsen af hovedpersonen når ikke dybt nok, og han forbliver sært uvedkommende. Sproget er endvidere for meget direkte beskrivende og refererende, så historien forbliver så at sige på overfladen.

Når det er sagt, skal det dog ikke glemmes, at historien er ganske godt komponeret, og især slutningen fænger. Dokumentationen og beskrivelsen af miljøet er således også helt i top, og meget forståeligt, er beskrivelsen af hele det journalistiske apparat og research særdeles præcist og interessant.

Alt i alt altså en ”både og”, men det skal da helt sikkert blive spændende at se, hvad de kommende bind kan føre med sig.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.