Disciplen af Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt

Oprettet: 17.10.2011 - 11:09

Bog: "Disciplen" af Michael Hjorth

Bogens forside

Krimi - Kriminalpsykolog Sebastian Bergman involveres igen af Rejseholdet i opklaringen af en serie mord, der viser sig at have fælles træk med en tidligere seriemorders metode, og som involve

Forfatter: 
Michael Hjorth
Forfatter: 
Hans Rosenfeldt
Oversætter: 
Ellen Boen
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Hr. Ferdinand
Sidetal: 
520
Lån bogen - Køb bogen

Herligt og forrygende gensyn med kriminalpsykolog Sebastian Bergman og folkene fra Rejseholdet - svensk krimi, når den er allerbedst.

En seriemorder er løs i Stockholm. Foreløbig er tre kvinder brutalt blevet voldtaget og myrdet.
 
Mordene er til mindste detalje udført på samme måde, som seriemorderen Edward Hinde praktiserede tilbage i 1990’erne. Han, som i sin tid blev afsløret af Sebastian Bergman, sidder imidlertid stadig bag lås og slå, så politiet mener, at der må være tale om en copycat.

Rejseholdets folk, Torkel, Ursula, Vanja og Billy, står totalt uden spor, og det ville være oplagt at bruge Sebastian igen, men hans væsen og opførsel fra tidligere taler stærkt imod dette.

Sebastian presser dog også selv på, og trods protester får han lov til at deltage i efterforskningen.

Det Sebastian finder frem til, er dog yderst ubehageligt ikke mindst for ham selv, fordi de tre myrdede og også endnu et offer alle er kvinder, som han har været i seng med. Den sidste myrdes oven i købet kun nogle få timer efter, at Sebastian har forladt hende.

Nogen må holde øje med Sebastians gøren og laden, og han er overbevist om, at Hinde står bag, at det er ham, der styrer begivenhederne og trækker i nogle tråde, men hvordan kan han det, når han sidder strengt isoleret i fængslet uden adgang til omverdenen og uden tilladelse til besøg?

Forfatterparret debuterede overbevisende med ’Manden der ikke var morder’, som blev en af sidste års mest succesfulde krimier, og denne direkte efterfølger er om muligt endnu bedre.

Først og fremmest er plottet skruet fint sammen, og handlingen er sindssygt spændende - Man kommer uvilkårligt til at tænke på en klassiker indenfor genren som ’Ondskabens øjne’.

De korte kapitler, og det skiftende fokus mellem de forskellige personer giver historien drive og dramatisk effekt.

Forfatterparret fortsætter endvidere med de gode og nærværende, fine psykologiske skildringer både af helte og skurke, og måske nok så vigtigt: Sebastian Bergman og de fire fra Rejseholdet er personer, som man meget gerne hører mere om.

Efter min mening bliver det ikke meget bedre, og man kan næsten ikke vente til fortsættelsen. For sådan en må nemlig komme, hvis man skal dømme efter den løse og kryptiske slutning.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.