De ukuelige af Joss Whedon

Oprettet: 12.01.2009 - 12:38

Bog: "De ukuelige" af Joss Whedon

Bogens forside

Tegneserie - Superheltene i X-men-gruppen er på vej til planeten Breakworld for at forhindre magthaverne her i at ødelægge Jorden.

Forfatter: 
Joss Whedon
Oversætter: 
Tue Gaston
Udgivet: 
2008
Forlag: 
G. Floy Studio
Sidetal: 
192
Lån bogen - Køb bogen

En af årets absolut bedste tegneserieudgivelser afsluttes på særdeles fornem vis med dette fjerde og sidste bind i serien.
 
Et egentligt handlingsreferat for dette bind af serien vil jeg ikke rode mig særligt langt ind i, både for ikke at afsløre for meget af handlingen, men også fordi begivenhederne er knyttet så fast til hele serien, at det ikke vil give nogen mening at forsøge. Dog skal jeg endnu en gang på det kraftigste henstille læseren til at genlæse de tre forrige bind. Har man ikke begivenhederne i disse bind present, vil man være håbløst fortabt.

Rumvæsenet Ord fra planeten Breakworld er kommet til jorden for at udrydde X-men, fordi det er blevet spået, at et af medlemmerne af X-men skal ødelægge hans verden. Ords jagt på X-men truer faktisk også hele jordens eksistens, og S.H.I.L.D. transporterer i bogstaveligste forstand problemet væk fra jorden ved at flytte den afgørende kamp over på Breakworld.

Ingen, der har læst mine tidligere anmeldelser af serien, kan være i tvivl om, at X-men er en af mine helt store favoritter. Denne 4-binds udgave er simpelthen fremragende og forlener sin læser med det strøg af magi og fantasi, som egentlig kun kommer til udtryk i de originale ældre historier. Det er på en gang en meget klassisk og en meget moderne tegneserie, som både har appel til den "gamle" tegneserielæser, men også har noget at give den læser, som måske ikke læser tegneserier så tit.

Både tekst og illustrationer har jeg tidligere udtrykt min uforbeholdne beundring for, men dertil skal lægges, at dette fjerde bind i sjælden grad formår at samle alle trådene og løfte hele historien op i en højere dimension.

Jeg kan kun anbefale at få fat i alle fire bind, sætte en hel aften af, og så ellers give sig god tid til at nyde - nyde den perfekte og spændende historie, nyde de fine personkarakteristikker, nyde de flotte illustrationer og nyde samspillet mellem tekst og billede.

Garantier kan det være svært at udstikke, når det drejer sig om smag og læsning, men serien er i mine øjne så tæt på at være et mesterværk, at jeg egentlig godt tør vove pelsen: Læs serien, og du vil få en af de helt sjældne læseoplevelser.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.