De dødes hvisken af Simon Beckett

Oprettet: 20.04.2009 - 11:21

Bog: "De dødes hvisken" af Simon Beckett

Bogens forside

Krimi, hvor David Hunter under genoptræning i Tennessee blandes ind i en makaber sag om en seriemorder, der meget intelligent bringer efterforskerne på vildspor

Forfatter: 
Simon Beckett
Oversætter: 
Poul Bratbjerg
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Lindhardt & Ringhof
Sidetal: 
352
Lån bogen - Køb bogen

En smart psykopatisk massemorder driver gæk med efterforskerne i denne åndeløst spændende thriller, hvor der ikke spares på ligene.

Britiske Simon Beckett har slået sit navn fast i krimingenren. Dette er den tredje selvstændige bog i serien om den retsmedicinske antropolog David Hunter.

Beckett er ikke bare en god spændingsforfatter. Han formår også at skabe atmosfære i sine krimier. I de to første bøger fik vi indblik i livet i en lille landsby i Norfolk og på en afsides ø i Hebriderne. I denne bog er vi i det det solbeskinnede Tennessee.

Hovedpersonen, den traumatiserede David Hunter, beskrives vedkommende fra flere vinkler, og hans udvikling følges bedst ved at læse bøgerne i rækkefølge. Også det syge, forvrængede sind har Becketts interesse. Ikke mindst i denne bog, hvor psykopaten kommer til orde i flere passager.

Vel er Beckett ikke helt i samme klasse som Patricia Cornwell - endnu – men de mange obduktionsscener viser, at han har sat sig grundigt ind i emnet, og han opretholder en sober tone i beskrivelsen af de ulækre, retsmedicinske detaljer.

Hunter er aldrig helt kommet sig over tabet af sin hustru og lille datter i en bilulykke. Efter en psykopatisk seriemorderskes bestialske knivoverfald på ham tager han imod en invitation fra sin gamle lærer og mentor i Tennessee. Opholdet indebærer bl.a. studier på en såkaldt Body Farm, et bizart område, hvor der forskes i, hvor hurtigt lig forrådner under forskellige forhold. Et mærkeligt sted at rekreere sig, skulle man mene, men det går fint, lige indtil Hunter modvilligt trækkes ind i opklaringen af en række mystiske og grusomme mord.

Der viser sig at være en psykopatisk seriemorder på spil med en sygelig besættelse af døden. Det er tydeligvis en, der ved noget om retsmedicin, og den viden bruger han til at forvirre efterforskerne. Der lægges passende spor ud undervejs, og spændingen stiger støt og kulminerer med en overraskende drejning.

Simon Beckett bryder måske ikke ligefrem nyt land i thrillergenren, men han er en gedigen spændingsforfatter, som jeg gerne hører mere til. Hans hovedperson slås stadig med fortidens spøgelser, og den smukke seriemorderske fra bind 2 er på fri fod, så mon ikke der er stof til flere bøger om den traumatiserede retsmediciner?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.