Daredevil: Djævlens advokat af David Hine

Oprettet: 19.06.2006 - 12:06

Bog: "Daredevil" af David Hine

Bogens forside

Tegneserie - Stjerneadvokaten Matt Murdock (alias Daredevil) påtager sig forsvaret af en ung mand, som et fundamentalistisk kristent lokalsamfund i Alabama allerede på forhånd har kendt skyldi

Forfatter: 
David Hine
Oversætter: 
Steffen P. Maarup
Udgivet: 
2006
Forlag: 
Roskilde : G. Floy Studio
Sidetal: 
140
Lån bogen - Køb bogen

Den nyeste Daredevil er en udspekuleret krimi forklædt som tegneserie. En dyster fortælling om retssystemets skyggesider, hvor det ikke altid er til at kende englene fra djævlene.

I Redemption, Alabama, langt fra det trygge Danmark hersker ondskaben, og et mord er blevet begået. Heldigvis er retfærdigheden blind, og det samme er Daredevil, som hjælper retfærdigheden på vej. Men visse steder har retfærdigheden trange kår.

Hovedpersonen er den blinde advokat Matthew Murdock som om natten er superhelten Daredevil. Superhelt er nok så meget sagt for han har ingen egentlige ”superkræfter” - han er ikke super stærk eller kan blive forvandlet til flydende lava, han kommer heller ikke fra en fjern galakse og er overfølsom overfor eksotiske grundstoffer.

Han er et almindeligt menneske, der som barn mistede synet, da han blev udsat for radioaktivitet. Fordi han blev berøvet synet, blev alle hans andre sanser skærpet til det ekstreme. Desuden fik han en slags ”syvende” sans, som gør at han kan ”fornemme” ting, for eksempel andre folks puls, skjulte tings placering og lignende.

Historien tager udgangspunkt i en virkelig begivenhed, barnemordene i Robin Hood Hills i den amerikanske stat Arkansas. Angiveligt begået af ”The West Memphis 3” - tre utilpassede outsidere, som offentligheden havde lagt for had.

Om det var dem, der har gjort det, hersker der stor tvivl om den dag i dag. Men det er dem, der blev dømt for det. Sagen var dengang præget af mange løse ender, modstridende vidneudsagn, og manglende beviser.

Sagen genfortolket, i tegneserieform er klart ret flot. Dog slår historien på et tidspunkt over til det amerikanske retssalsdrama, og det egner sig meget dårligt til tegneseriestilen. Men indfletningen af Daredevil og tegningerne kombineret med tekst fungerer rigtig godt.

Det, der bærer denne tegneserie, er historien, tegningerne er lidt for anonyme i forhold til, hvad man ellers er vant til. Og farvelægningen er ret kedelig, det er lige før det ville have fungeret lige så godt i sort/hvid.

Men alt i alt en rigtig god tegneserie, hvor man dog kunne ønske den var blevet ”peppet” lidt op på billedsiden. Historien er der nemlig intet i vejen med, den er i meget høj klasse, og indeholder en yderst overrumplende slutning, som man nok ikke ville se i en hvilken som helst amerikansk krimi.

Oversat af Steffen P. Maarup. G.. Floy Studio, 2006. - Ca. 140 sider. Kr 198,-

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.