Aldrig mere fri af Sara Blædel

Oprettet: 28.04.2008 - 11:06

Bog: "Aldrig mere fri" af Sara Blædel

Bogens forside

Krimi - I Skelbækgade i København bliver en ung kvinde fundet myrdet, og politiassistent Louise Ricks arbejde med opklaringen fører dybt ind i en iskold og kynisk verden af prostitution og kvindeha

Forfatter: 
Sara Blædel
Udgivet: 
2008
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
375
Lån bogen - Køb bogen

Endnu en ferm femikrimi fra Sara Blædels hånd, hvor realistisk politiarbejde og aktuelle samfundstemaer blandes med veninderne Louise og Camillas private problemer.

De tre foregående bøger om kriminalassistent Louise Rick og hendes veninde Camilla der er journalist, har handlet om hhv. narkomiljøet, netdating og tvangsægteskaber. Nu er turen kommet til prostitution og handel med kvinder. Bogen har to parallelle plots: Det brutale mord på en østeuropæisk prostitueret og fundet af et nyfødt spædbarn i en kirke. Camilla bliver indblandet i begge sager med voldsomme personlige omkostninger til følge, og Louise kommer ligeledes til at arbejde med opklaringen.

Snart følger flere grusomme voldshandlinger efter, og de to sager viser sig at hænge sammen og have baggrund i balkanlandenes krudttønde af borgerkrige og etniske konflikter. Den såkaldte "østvold" er nået til Danmark, hvor rå og skånselsløse bagmænd opererer med et helt andet værdigrundlag end vores, når det handler om menneskeliv.

Sara Blædel har tydeligvis gjort sit hjemmearbejde og researchet i baggrunden for, at så mange kvinder fra østlandene befolker fliserne på Vesterbro. De færreste af dem ofre for decideret kvindehandel, de fleste mere eller mindre frivilligt i håbet om at kunne tjene penge - men alle i lommen på og udnyttet af kyniske alfonser. De langt hen ad vejen "pæne mænd", som er kunder, får lige en hilsen med på vejen …

Skildringerne af det til tider ørkesløse og rutineprægede politiarbejde virker ligeledes realistiske, ligesom det faktum, at de største fisk til tider smutter uden om nettet. Til gengæld må det tilskrives den kunstneriske frihed, at de to hovedpersoner atter en gang bliver så dybt personligt engageret i sagerne, der involverer nogle af deres nærmeste. Men selvfølgelig er det med til at gøre handlingen endnu mere spændende og dramatisk.

For Louise betyder den overrumplende slutning måske helt nye perspektiver i livet. Sara Blædels mange trofaste fans vil ikke blive skuffede, men i stedet vente utålmodigt på fortsættelsen!

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 13:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 12:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 19:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 15:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 12:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

03.12.2016 - 23:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 18:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 09:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til.